PRAKTIJK VOOR PODOLOGIE MARGRIET RAAIJEN

     home
     podoloog
     podoposturaal therapeut
     doelgroep
     klachten
     onderzoek
     behandeling
     praktijkinformatie
     adviezen
     oefeningen
     FDM
     links
     team
     routebeschrijving
     contact
ONDERZOEK

Wanneer u voor de eerste keer bij de podoloog komt, zal er een uitgebreid onderzoek worden gedaan om uw klachten goed in beeld te kunnen brengen.

Vraaggesprek
In een persoonlijk gesprek wordt in kaart gebracht welke klachten u precies heeft. U heeft bijvoorbeeld last van pijn- of vermoeidheidsklachten in uw voeten. Of u heeft geen voetproblemen maar pijn in uw nek, rug, heupen of knien. Ook dn kan een bezoek aan de podoloog raadzaam zijn. Samen met de podoloog brengt u de mogelijke oorzaak van uw klachten in beeld en de gevolgen ervan voor uw dagelijks leven.

Onderzoek
Na het gesprek volgt een gericht onderzoek om de oorzaak van de klachten op te sporen. Dit onderzoek neemt ongeveer drie kwartier in beslag.

Inspectie
Uw voeten, benen, bekken en rug worden zowel in stand als lopend genspecteerd. Er wordt gekeken naar lichaamstype, gewoontehouding en standsafwijkingen. Verder wordt gelet op de conditie van de huid dus of er sprake is van eeltvorming, zwellingen of verkleuringen.

Functieonderzoek
Bij het functieonderzoek wordt de bewegingsmogelijkheid en stabiliteit van de gewrichten van de voet en enkel onderzocht.

Podobaroscoop
Met de podobaroscoop (voetspiegel) wordt gekeken naar de stand van de gewrichten en de drukverdeling onder uw voeten. Hierbij wordt ook vastgesteld wat voor voettype u heeft: een neutrale voet, platvoet of holvoet.

Digitale voetscan
Bij een digitale scan wordt een driedimensionale scan van uw voeten gemaakt. Deze scan wordt gebruikt om uw inlegzolen te kunnen maken. Aan de hand van de bevindingen uit het onderzoek wordt de scan bewerkt, waarbij rekening wordt gehouden de unieke correctie/drukverdeling van uw voeten.

Aanvullend onderzoek
Afhankelijk van uw klachten kan er aanvullend onderzoek worden gedaan van n of meerdere spieren of gewrichten:
  • Meting beenlengte
  • Meting scheefstand van het bekken
  • Neurologische testen.
Schoeninspectie
Verder wordt het slijtagepatroon van uw schoenen en de verschillen tussen de linker- en rechterschoen bestudeerd. Er wordt bekeken of de lengte en breedte van de schoen bij uw voet passen. Ook wordt beoordeeld of de schoen geschikt is voor het doel waarvoor u deze heeft aangeschaft.

Analyse en advies
Na het onderzoek worden de bevindingen geanalyseerd en wordt er een diagnose gesteld. Op basis hiervan volgt verdere behandeling.

Doorverwijzing
Wanneer uit het onderzoek blijkt dat uw klachten niet zullen verbeteren door behandeling door de podoloog, dan kunt u mogelijk worden doorverwezen naar een fysiotherapeut, manueel therapeut, oefentherapie Mensendieck, pedicure of medisch specialist.